Outline inaugureaza prima sa fabrica alimentata de energia solara

06.07.2010, sursa: Outline Italia
 
Outline inaugureaza prima sa fabrica alimentata de energia solara

Outline produce o treime din incintele sale cu ajutorul energiei solare.

Inovatie, stil si calitate, respectand mediul inconjurator. Aceasta este filosofia dupa care se ghideaza Outline in ultimii ani, folosind materiale ecologice precum vopsea pe baza de apa si ambalaje reciclabile, fara solventi toxici atat pentru om cat si pentru mediu.

Cu cateva luni in urma, pe acoperisul fabricii din Brescia a fost instalat un sistem fotovoltaic modern, pentru generarea de energie "curata".

Calitatea sistemului este garantata de divizia de energie a grupului Marcegaglia, lider mondial in procesarea otelului si in numeroase alte sectoare industriale.

"Aproximatv o treime din energia necesarea producerii de incinte este furnizata de sistemul fotovoltaic", declara Stefano Noselli. "Suntem la inceput de drum insa suntem mandri de reusitele de pana acum. Obiectivul pe care suntem hotarati sa-l atingem pana in 2015 este reducerea considerabila a consumului de energie necesar activitatii, printr-o serie de proiecte deja planificate in viitorul apropiat", a concluzionat Noselli.

In concordanta cu conceptul de eficienta maxima si respect pentru mediu, Outline si departamentul R&D si-au conturat expertiza necesara atingerii unor obiective ambitioase, prin utilizarea de tehnologii si materiale inovative. Un exemplu concret in acest sens este reprezentat de efortul de cercetare destinat reducerii dimensiunii si greutatii incintelor, efort care va da cu siguranta rezultate in perioada imediat urmatoare.

Cu 20 de ani in urma, cand problemele de mediu nu erau atat de acute, Outline a decis sa adopte vopselurile pe baza de apa si ambalajele recicblabile. Pe langa avantajele pentru om si mediu, vopseaua pe baza de apa folosita la incintele Outline asigura cea mai buna performanta, in termeni de rezistenta, usurinta de utilizare si durabilitate.

Galerie foto (5)

Outline - energie solaraOutline - energie solaraOutline - energie solaraOutline - energie solaraOutline - energie solara